vrijdag 12 februari 2010

Houtmeyers

Het plantencentrum

Plantencentum
Wij hebben een zelfbedieningszaak, maar helpen uiteraard graag daar waar het kan. Met onze goede raad erbij vindt u de planten van uw voorkeur.
    Het plantencentrum is grondig vernieuwd. Ook hier werd op een overzichtelijke wijze het gigantische plantenassortiment ingedeeld, zo, dat u niet verloren loopt in het overgrote aanbod.
Bij elke soort en variëteit vindt u tekst met uitleg en enkele wetenswaardigheden!
  • Boeiende fruitbomen, waaronder zeldzame en oude soorten.
  • Een groot aantal bijzondere en niet-alledaagse heesters.
  • Haagplanten van hoge kwaliteit.
  • Gespecialiseerd in sierbomen voor de kleinere tuin alsook tal van leivormen.
  • Een mooie collectie rozen.
  • Een collectie coniferen, dennen en sparren om U tegen te zeggen.
  • Vaste planten kleuren de zomer in een grote verscheidenheid.

Containercultuur

Tractor
De meeste van onze planten staan in zelf ontwikkelde potten. Het is een pot die een zeer groot bodemoppervlak heeft en nagenoeg bodemloos is. De reden van deze eigenzinnige ontwikkeling ligt bij onze jarenlange ervaring. Het kweken in deze containers komt de hergroei namelijk sterk ten goede. Ook moet er minder worden begoten in de zomer wat dan weer een besparing betekent van het kostbare water. 


Vollegrondsteelten

Bomen in volle grondsteelt
Naast de meer aansprekende containerteelt beschikt de kwekerij over een grote oppervlakte vollegrondsteelt. Hier worden de fruit- en sierbomen, coniferen, haagplanten, grotere sierheesters, rozen,.... gekweekt om het plantencentrum te bevoorraden en om een afzet naar de groothandel, openbare besturen en andere te verzekeren. Wij zijn ook fier dat we hier volledig biologische-geïntegreerd kunnen kweken. Dit door een sterke mechanisatie en door een uitgebreide, interne kennis van ziekten, plagen, nuttige insecten,..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten